Известие

Collapse
No announcement yet.

Масло на скоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Масло на скоростна кутия

Искам да ви попитам с какво масло си карате,на колко км го сменяте.Моята кола е вече на 142000км и искам да си сменя маслото, защото едвали е сменяно, поне така си мисля.
    За сега съм се спрял на маслото което производителят препорачва TUTELA ZC 75 SYNTH, някакви мнения за него?
    Благодаря!
    Last edited by Versace; d.m.y г., 18:28.
    Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Ми трябва да е хубаво маслото.
    Last edited by oem; d.m.y г., 22:54.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А да попитам къде се намира казанчето с маслото ?

Comment

A? Кое казанче? За кое масло?
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от Djalev Покажи съобщение
          А да попитам къде се намира казанчето с маслото ?
          Под двигателя се намира, горе долу под ръчката на скоростите, а иначе ти го сменят за 10-15 лева у сервиза.Моето също е Тутела /за скоростна кутия/
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Под двигателя се намира, горе долу под ръчката на скоростите, а иначе ти го сменят за 10-15 лева у сервиза.Моето също е Тутела /за скоростна кутия/
            Мерси колега

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              И доволен ли си от това масло?
              Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

това е маслото добро е.и смяната се извършва по следния начин-казанче няма на скоростната кутия има две пробки едната е в долната част която служи за източване а другата е контролна през която наливаш маслото докато прокапе от нея по същия начин се и проверява отваряш контролната пробка и ако прокапе няма нужда от доливане.ако го сменяш източваш стягаш и наливаш през контролната докато протече събира към 2л.
                Alfa romeo GTVex
                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                  И доволен ли си от това масло?
                  Ами не съм имал проблеми да чукам на дърво, просто смених старото по същите причини-надали е било сменяно и реших че вече му е дошло времето за смяна
                  Иначе карам и със същата марка двигателно масло, пълна синтетика и съм доволен и от него.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Versace Покажи съобщение
                    .Моята кола е вече на 1420000км
                    Стига бе верно ли е на милион и половина хкм? Сигурно много я пазиш
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

махаш една 0 и получаваш резултата.ама на дали и той ще верен
                      Alfa romeo GTVex
                      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

ако искаш после прибави още 100000 и може би ще получиш верния резултат на задачата
                        Alfa romeo GTVex
                        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                          ако искаш после прибави още 100000 и може би ще получиш верния резултат на задачата
                          Ми не мисля като теб но нищо

Comment

И така още не съм сменил маслото и искам малко мнения да го сменям ли или не? Нямам проблем със скоростите, влизат си нормално. Колата вече е на 162 000км по клометраж. Чета мнения в различни форуми и съответно различни мнения - някой казват, че не се сменя това масло, други на 40 000км, на 60,80к, трети че като го смениш после почват проблеми и трябва често да св сменя. Куде е истината колеги, колата е от подписа.
                            Благодаря.

Comment

При маслото на скоростите няма такова износване както при това на двг. Два литра е количеството, можеш и сам да си го смениш, елементарно е. Цената му е около 30лв по спомен за 2 литра...аз си го смених профилактично...къде ли не си ги дал 30 лв дето се вика...една почерпка в кръчма по-малко.
                              Как го смених аз: отвих пробката отдоло и го оставих да си изтече, след това с една помпа от старите едни големи, която е предварително изчистена от греси, наивам маслото вътре, а края на маркуча от помпата е сложен на отвора на пробката, и така доктато вкарам двата литра, действа безотказно и няма проблеми.
                              Разлика със старото масло няма никаква, нито влиза по-мазно, нито по-добре...старото масло което извадих беше почерняло, като го гледам сиго имаше 10 години
                              ДАВАЙ СМЕЛО, Сменяй!
                              sigpic
                              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                              X